KURUMSAL

BULGUR EĞİTİMİ BU KEZ MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen Girişimcilik Mutfağında Duru Bulgur sosyal sorumluluk kapsamında kadınlara bulgur eğitimi verildi. Uygulamalı eğitimde kadınlar, mutfağımızın geleneksel ürünü bulguru farklı gözle yeniden keşfetti.

Bulguru dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edinmiş Duru Bulgur, ülkemizdeki bulgur eğitimlerine devam ediyor. Duru Bulgur, İstanbul Maltepe Belediyesinin Girişimcilik Mutfağında Maltepeli kadınlara bulgur eğitimi verdi. Eğitimler sabah- öğlen ve akşam olmak üzere 3 gruptan oluştu. Duru Bulgur Pazarlama Direktörü Ayşe Sarımehmet’in verdiği eğitimde bulgur, önce teorik olarak anlatıldı. Bu eğitimde buğdayın tarihi, bulgurun üretim süreci, kültürlerdeki yeri, kullanımı ve sağlıklı beslenme üzerindeki etkilerinden bahsedilerek bulgur ile yapılabilecek yemeklerden örnekler gösterildi.

Teorik eğitimden sonra mutfakta uygulama yapıldı. Maltepeli aşçı adayı kadınlar, eğitim sırasında Bulgurlu Helva, Başbaşı Bulgurlu Meyve Salatası ve Mantarlı Bulgur Pilavı olmak üzere 3 adet yemeği kendileri pişirdi. Eğitim, hem bilgi açısından hem de milli ürünümüz bulgurun kadınlar tarafından benimsenmesi bakımından oldukça faydalı geçti. Etkinlik sonrasında katılımcılara Tarihinden Tarifine Bulgur kitabı, eğitime katılım sertifikası verildi ve ayrıca bulgur hediye edildi.

20 Ocak 2017

DİĞER HABERLER

Duru Bulgur, Fransa’da büyük beğeni topladı!
Devamı
Ruslardan Duru Bulgur’a Tam Not!
Devamı
Dubai’de Duru Bulgur Çok Beğenildi!
Devamı