KURUMSAL

Kolon Kanserine Karşı ‘Lifli Beslenme’ Kalkanı

Lifli gıdalar kanser hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktörü olarak sayılıyor. Özellikle kolon kanseri için lif içeren gıdalar koruyucu faktör fonksiyonu üstleniyor.

Kanser hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu başlığı haline geldi. Kansere neden olan tüm risk faktörleri arasında, doğal ve sağlıklı beslenme kurallarından uzak bir yaşam tercihinin belirleyici olduğu biliniyor. Sağlıklı bir bağırsak yapısı için lifli gıdaların tüketilmesi gerekiyor. Bitkisel gıdalarla beslenmenin en önemli nedeni; sebze, meyve, tahıl ve baklagiller gibi gıdaların içerisindeki liflerdir. Posa olarak da bilinen lifler, sindirim sistemimiz tarafından sindirilmeyen, bitkilerin hücre duvarlarını oluşturan maddelerdir. Lifler mide, ince ve kalın bağırsaklardan değişikliğe uğramadan geçerler.

Dünya Sağlık Örgütü’nün günlük tavsiye ettiği posa miktarı 25-30 gram aralığındadır. Bulgurun posa değeri ise oldukça yüksektir. Bulgurun posa/lif içeriğinin diğer tahıllara oranla daha yüksek olduğu bilinmektedir. Bulgurun posa değerinin, beyaz ekmeğin posa değerinden 3,3; kepekli buğday ekmeğinden 2 ve pirinçten ise 2,7 kat daha fazladır. Gün içinde tüketilen bir tabak bulgurun vücudun günlük posa ihtiyacının yüzde 30’unu karşılar.

DİĞER HABERLER

Duru Bulgur, Fransa’da büyük beğeni topladı!
Devamı
Ruslardan Duru Bulgur’a Tam Not!
Devamı
Dubai’de Duru Bulgur Çok Beğenildi!
Devamı