KURUMSAL

DURU BULGUR’DAN ANLAMLI SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi ‘’Karaman Kuşları Sergisi’’ İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde açıldı. 30 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilen sergiden elde edilen tüm gelir, İstanbul Karamanlılar Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi olan öğrencilerin eğitiminde kullanıldı.

Türk bulgurunu kültür mirası olarak gören Duru Bulgur’un sosyal sorumluluk projesi ‘’Karaman Kuşları Sergisi’’ İstanbul Caddebostan Kültür Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açtı. Sergi açılış kokteyline katılamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yazılı bir mesaj iletti. Başkan Topbaş, mesajında Duru Bulgur’un doğaya ve sanata verdiği anlamlı desteklerinden dolayı kutladı.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, açılışta yaptığı konuşmada Karaman ilinin bilinmeyen ama eşsiz güzellikte kuşları olduğunu belirterek, “Bu kuşların bazılarının nesilleri, yanlış avlanma, kurutulan göllerden dolayı ortaya çıkan barınma sorunu nedeniyle maalesef yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi. Doğaya farkındalık yaratabilmek amacıyla böyle bir sergi düzenlediklerini vurgulayan Duru, “Biz bu projeye Karaman’ın Kuşları ismini verdik. Amacımız nesli tükenmekte olan kuşlara dikkat çekmektir. Bu doğrultuda projemizin diğer ayağı da Karaman Kuşları adlı kitap çalışmamızdır. Duru Bulgur Yayınları tarafından hazırlanan kitapta, 90 adet kuş fotoğrafı ve ilgi çekici bilgiler yer alıyor” diye konuştu.

Sergi açılışına tiyatro sanatçısı Enis Fosforoğlu, Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç, İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı Başkanı Suat Yıldırım, iş ve sanat dünyasından da birçok seçkin davetli katıldı.

Karaman’ın Kuşları Sergisi’nde, Türkiye’nin en önemli kuş gözlemcilerinden fotoğraf sanatçısı Kürşat Akın’ın objektifinden çekilmiş 62 kuş fotoğrafı yer aldı.

Sergide nesilleri yok olmaya yüz tutmuş kuşları gün yüzüne çıkarırken, Karaman’da bulunan kuş türlerindeki çeşitliliğe dikkat çekildi. Yüksek kayalıkta yaşayan kartaldan, evlerin çatısında yaşayan kerkeneze kadar birbirinden farklı kuşlar birbirinden ilgi çekici fotoğraflarla sergide yer aldı.

01 Temmuz 2016

DİĞER HABERLER

Duru Bulgur, Fransa’da büyük beğeni topladı!
Devamı
Ruslardan Duru Bulgur’a Tam Not!
Devamı
Dubai’de Duru Bulgur Çok Beğenildi!
Devamı